About

De van origine Soester Rosamint Faas woont sinds een paar jaar in Amsterdam waar zij zich stort in het Amsterdamse Jazz leven. Ze begon haar zangcarrière in het programma “Soestand” met de Soester saxofonist Semmy Prinsen. In het programma zong zij, onder begeleiding van onder andere Marco van Os en Konrad Kosellec, een column over de Politiek in het dorp ook zong zij in ieder programma een jazz standard.

Later op de fameuze jazz sessies in Artishock speelde ze met Job Helmers, Sjoerd Dijkhuizen, Gijs Dijkhuizen, Hugo van Os, Bas Toscani, Alexander Beets, Ole Seimetz, Martijn Derrix, Rico de Jeer en Rob van den Broeck.

Rosamint studeerde licht muziek hoofdvak zang aan het Utrechts Conservatorium bij Lydia van Dam en Gé Titulaer. Ze volgde workshops bij Edwin Rutten, Mark Murphy, Rhiannon en Denise Jannah. Op het conservatorium werkte zij samen met pianist Born Sanders en gitarist Sander Eggen.

Ook was ze 15 jaar verbonden aan jazzpodium Artishock in Soest als mede organisator van concerten in Arthishock en Openluchttheater Cabrio en als geluidstechnicus.

Rosamint speelt momenteel met haar vaste begeleiders Thijs Cuppen op Piano, Olaf Meijer op Contrabas en Klaas van Donkersgoed op Drums.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *