Over Rosamint

De van origine Soesterse Rosamint Faas woont al geruime tijd in Amsterdam waar zij zich heeft gestort in het Amsterdamse Jazz leven. Ze begon haar zangcarrière op jonge leeftijd in het programma “Soestand” met de Soester saxofonist Semmy Prinsen. In het programma zong zij, onder begeleiding van onder andere Marco van Os, Gerco Aerts en Konrad Kosellec, een column over de Politiek in het dorp ook zong zij in ieder programma een jazz standard. En zo begon haar liefde voor jazz.

Later speelde ze op de fameuze jazz sessies in Jazzclub Artishock, waar ze achter de bar stond, met Job Helmers, Sjoerd Dijkhuizen, Gijs Dijkhuizen, Hugo van Os, Bas Toscani, Alexander Beets, Ole Seimetz, Martijn Derrix, Rico de Jeer en Rob van den Broeck en vele, vele anderen.

Rosamint studeerde hoofdvak lichte muziek zang aan het Utrechts Conservatorium bij Lydia van Dam en Gé Titulaer. Van Eugenie Ditewig kreeg zij ook 4 jaar bijvak klassieke zang. Ze volgde workshops bij Edwin Rutten, Mark Murphy, Rhiannon en Denise Jannah. Op het conservatorium werkte zij onder andere samen met pianist Born Sanders en gitarist Sander Eggen.

Ze was 15 jaar verbonden aan jazzpodium Artishock in Soest eerst als barvrouw maar later ook als geluidstechnicus en als mede organisator van concerten in Arthishock en Openluchttheater Cabrio.

Rosamint speelt momenteel met haar kwintet bestaande uit: Thijs Cuppen op Piano, Olaf Meijer op Contrabas en Klaas van Donkersgoed op Drums en Dmitri Chapeau en speelt ze duo met gitarist Jens Larsen. Met Jazz4kids is ze onderweg langs basisscholen met de programma’s “Ella, een swingend sprookje” en de voor haar, onder andere door Suzan Overmeer, geschreven “DoebopjeBOEM”.

Verder is Rosamint een veelgevraagde “special guest”.  Zo is ze regelmatig te horen in Café Le Duc op het Noordeinde in Den Haag met Johnny Daly op contrabas en Bob Wijnen op piano, vaak in het gezelschap van Dmitri. En in Amsterdam is ze in Café Elsa’s op de Middenweg en brouwerij Walhalla in Noord te vinden.